web analytics
Home / Diensten / Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Met buitenschilderwerk wordt het houtwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan buitenmuren, gevelbetimmering en dakkapel. Verder valt de buitenkant van de schuur en desgewenst de schutting (gewolmaniseerd tuinhout, hardhout of steigerhout) hieronder.

Met ons veranderlijke klimaat in Nederland is buitenschilderwerk gemiddeld eens in de 4 à 5 jaar toe aan een schilderbeurt. Schilderwerk op het zuiden en westen is door de invloed van zon en regen veelal eerder aan onderhoud toe. Het noorden en oosten is meestal minder aangetast. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder.

Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan. We letten extra op de liggende delen, zoals de onderdorpel of vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint. Als uw woning regelmatig onderhouden wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot. Daarnaast bepaalt schilderwerk het uiterlijk van uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

Verfsoorten voor buiten

Buiten gebruiken we doorgaans sterke hoogglanslak op basis van siliconen, ook wel alkydverf genoemd. Deze is voldoende elastisch, vuilafstotend en past bij het materiaal wat geschilderd wordt.

Kleuren

In de meeste gevallen bepaalt u zelf de kleuren voor het schilderwerk. Echter, u kunt te maken hebben met kleurafspraken, die gelden voor een straat of deel van de wijk. Voor bijvoorbeeld een monumentaal pand kan het zijn dat u verplicht bent om bepaalde kleurstelling te hanteren. Als u dit vooraf navraagt bij uw gemeente, komt u niet voor verrassingen te staan.

RAL

 

 

 

 

Geinteresseerd? Vraag nu uw offerte aan!

Top